ŠANTL LOGO

Za vaše konje skrbimo že 20 let!

Za vaše konje skrbi entuziastična ekipa usposobljenih veterinarjev, ki svoje poslanstvo zdravstvenega varstva konjev uresničujejo s srcem in predanostjo. Vsak konj je pomemben in si zasluži individualno obravnavo in pristop.

ŠANTL ekipa zunaj

Bogate dolgoletne izkušnje smo v letu 2014 dopolnili z najsodobnejšo opremo in zaposlitvijo mladega strokovnjaka z mednarodnimi izkušnjami, ki je specializiran za diagnosticiranje in zdravljenje konj.

ŠANTL STROKOVNJAK

Mlad strokovnjak z mednarodnimi izkušnjami!

Pravočasna in pravilna diagnoza je ključna za uspešno zdravljenje in rehabilitacijo. Pri iskanju vzrokov za konjeve težave si pomagamo z laboratorijskimi preiskavami krvi, urina in blata (hematologija, biokemija, koprologija, sedimentacija), digitalnimi rentgenskimi in ultrazvočnimi pregledi ter pregledi dihal z endoskopom.

ŠANTL laminitis

Z ustreznimi preiskavami smo hitro odkrili vzor šepanja in resnost bolezenskega stanja.

Vsakega konja vedno tudi podrobno pretipamo in pogledamo, pri čemer nam je v veliko pomoč urejena steza za pregled konja in lonžirni krog.

Za zdravljenje konj imamo na voljo kirurško dvorano s prebujevalnim boksom, ki nam omogoča daljše kirurške posege v splošni anesteziji in ležečem položaju, kar je zelo pomembno pri kirurških posegih na mehkih ali trdih tkivih, operacijah kolik, zgornjih dihal, kriptorhidov in kastracijah. Za posege na sklepih uporabljamo najsodobnejši artroskop.

Usklajena ekipa v sodobno opremljeni operacijski sobi.

Usklajena ekipa v sodobno opremljeni operacijski sobi.

Zahtevnejše kirurške posege v naši ambulanti opravljajo tuji strokovnjaki, s katerimi mednarodno sodelujemo in se pri njih tudi redno izobražujemo.ŠANTL operacija

Pri zdravljenju in rehabilitaciji poškodovanih tetiv si pomagamo z lasersko in ACP (Avtologic Conditioned Plasma) terapijo ter zdravljenjem s pnevmatsko generiranimi valovi.

Da konji ostanejo zdravi in lastniki zadovoljni, poskrbimo s kliničnimi in preventivnimi pregledi, kupoprodajnimi pregledi, korekcijo in posegi na zobovju ter ustreznimi cepljenji.

Posebno mesto pri delu s konji v naši ambulanti zavzema reprodukcija z osemenjevanjem kobil. Osemenjujemo s svežim in zamrznjenim semenom ob 24-urnem nadzoru nad živaljo v našem hlevu, saj je čas osemenitve ključen.

ŠANTL LONŽA

Pravočasna in pravilna diagnoza je ključna za uspešno zdravljenje in rehabilitacijo.

Za nasvet vprašajte strokovnjaka:
Slana Matej dr. vet. med.
GSM: +386 40 172 876
Mail: slana.matej@gmail.com

www.veterina-santl.si
Dežurstvo non-stop: +386 51 311 310